De Locatie

Ikgroei yoga & pilates Tilburg, is gelegen in de wijk Armhoefse Akkers ook wel bekend als de Sacramentsparochie. Het is een uniek stukje Tilburg gelegen aan de Westelijke oever van het Wilhelminakanaal waar de ingang van de Piushaven zich bevindt. Als je de grote achtergevel van yoga en pilates ikgroei openslaat, kijk je zo op het kanaal en het aangrenzende natuurgebied Moerenburg.

De 130m2 grote studio van Ikgroei yoga&pilates Tilburg, is een pand wat in 1936 gebouwd werd voor de publieke werken van de gemeente Tilburg en is als zodanig tot het laaste moment in gebruik gebleven, totdat de gemeente de plannen van de vernieuwde Piushaven ten uitvoer ging brengen. Hierna volgde een lange periode van leegstand waarin het gebouw lange tijd verwaarloosd werd. Het unieke koperen dak wat van oudsher op het pand lag werd gestolen door koperdieven en het verval trad verder in, totdat de gemeente het unieke pandje weer in beeld kreeg. Tiwos kreeg het pand in beheer met als tegenprestatie het in monumentale staat herstellen en aanpassen aan de eisen van de tegenwoordige tijd.

Het resultaat: de unieke studio van ikgroei yoga & pilates Tilburg.

De studio zelf is zo’n 80m2 groot en in zijn geheel goed geïsoleerd. De verwarming geschiedt door middel van vloerverwarming. De pvc kurk laminaat vloer versterkt hierbij de warme beleving tijdens de yoga en pilateslessen. Door de kurk die verwerkt is in de vloer lijkt deze mee te veren bij elke beweging die je maakt en is zodoende ook zeer geschikt voor alle grondoefeningen die bij de yoga en pilates gedaan worden.

Het unieke ronde gedeelte van het pand, het vroegere betaalkantoortje, kenmerkt zich door het intact laten van het betaalloketje, de kleine, gezellige open haard en de, in ere herstelde, oude blauwe vensterbank. Deze ruimte is thans in gebruik als kleed en wachtruimte.

 

 

Easy flow Yoga

Easy flow is een dynamische yogavorm waarbij houdingen vloeiend in elkaar overlopen.

De organische bewegingen worden synchroon met de ademhaling uitgevoerd, waardoor de energie gaat stromen. Door de eenheid van adem en beweging wordt de mentale focus vergroot en vermindert de fysieke spanning. Voel de kracht van het zachte vloeiende bewegen.

Easy flow is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De belasting voor het lichaam is beperkt.

Yin Yoga

Bij yin yoga verken je je grenzen, tast ze af en kun je ze verleggen.

Bij deze yoga vorm gaat het voornamelijk om ontspannen, loslaten en verdiepen. Je gebruikt hiervoor duidelijk je adem en geef je jezelf over aan het moment.

Je houd langere tijd de houdingen vast waardoor je je bindweefsel en gewrichten stimuleert. Hierdoor wordt je soepel en flexibel. Het is een zeer ontspannen, meditatieve manier van yoga beoefenen.

Kracht Yoga

Kracht yoga vorm is uitdagend en dynamisch. De les bestaat uit 80% inspanning en 20% ontspanning. Er wordt gewerkt aan kracht, conditie en souplesse. Hierdoor kom je bij je fysieke uitdaging, maar werk je toe naar ontspanning en kom je toch zeer ontspannen uit de les.

Het is een uitstekende manier om naar een gezond en fit lichaam toe te werken. En om meer bij jezelf te komen. Laat je energie stromen en voel de kracht in je lichaam.

Hatha Yoga

Hatha Yoga is een zachte rustige vorm van yoga waarbij rust en adem centraal staan. Er wordt aandacht besteed aan houding, adem en ontspanning waarbij je je lichaam sterker en leniger maakt. Je leert ook je lichaam te respecteren en luisteren naar de signalen die het stuurt.Daarnaast is er de ruimte om jezelf waar te nemen en de rust in jezelf te ontdekken.Het brengt je in contact met jezelf.Je hebt geen ervaring nodig. Je hoeft ook niet lenig te zijn. Yoga gaat niet om lenig zijn. Yoga gaat om doen wat binnen jou kunnen valt.