Is Yoga voor mij geschikt?

Yoga is geschikt voor iedereen.

Yoga is effectief en veilig voor iedereen om te beoefenen ongeacht het fysieke niveau of bewegingservaring. Yoga is een leer die door middel van fysieke oefeningen, meditatie en ademhalingstechnieken lichaam en geest traint met als voornamelijk doel:

  • het stopzetten van de golven van je denken;
  • je lichaam sterker en soepeler maken;
  • het verbeteren van je algehele lichaamshouding.

    Yoga helpt je om de druk van alledag te regulieren. Wanneer je regelmatig yoga beoefent bereik je een betere algehele vitaliteit, leer je je grenzen te ontdekken en respecteren en brengt het lichaam en geest in balans.

    Yoga vergroot het bewustzijn van je lichaam waardoor ademhaling, bloedsomloop en coördinatie verbeteren.

    Yoga kan je ondersteunen en helpen in lastige tijden.

 

Easy flow Yoga

Easy flow is een dynamische yogavorm waarbij houdingen vloeiend in elkaar overlopen.

De organische bewegingen worden synchroon met de ademhaling uitgevoerd, waardoor de energie gaat stromen. Door de eenheid van adem en beweging wordt de mentale focus vergroot en vermindert de fysieke spanning. Voel de kracht van het zachte vloeiende bewegen.

Easy flow is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De belasting voor het lichaam is beperkt.

Yin Yoga

Bij yin yoga verken je je grenzen, tast ze af en kun je ze verleggen.

Bij deze yoga vorm gaat het voornamelijk om ontspannen, loslaten en verdiepen. Je gebruikt hiervoor duidelijk je adem en geef je jezelf over aan het moment.

Je houd langere tijd de houdingen vast waardoor je je bindweefsel en gewrichten stimuleert. Hierdoor wordt je soepel en flexibel. Het is een zeer ontspannen, meditatieve manier van yoga beoefenen.

Kracht Yoga

Kracht yoga vorm is uitdagend en dynamisch. De les bestaat uit 80% inspanning en 20% ontspanning. Er wordt gewerkt aan kracht, conditie en souplesse. Hierdoor kom je bij je fysieke uitdaging, maar werk je toe naar ontspanning en kom je toch zeer ontspannen uit de les.

Het is een uitstekende manier om naar een gezond en fit lichaam toe te werken. En om meer bij jezelf te komen. Laat je energie stromen en voel de kracht in je lichaam.

Hatha Yoga

Hatha Yoga is een zachte rustige vorm van yoga waarbij rust en adem centraal staan. Er wordt aandacht besteed aan houding, adem en ontspanning waarbij je je lichaam sterker en leniger maakt. Je leert ook je lichaam te respecteren en luisteren naar de signalen die het stuurt.Daarnaast is er de ruimte om jezelf waar te nemen en de rust in jezelf te ontdekken.Het brengt je in contact met jezelf.Je hebt geen ervaring nodig. Je hoeft ook niet lenig te zijn. Yoga gaat niet om lenig zijn. Yoga gaat om doen wat binnen jou kunnen valt.